Håndball EM 2016

Det arrangeres EM i håndball for både kvinner og menn i 2016. Herrene skal kjempe om europamesterskapet i Polen i perioden 17. til 31. januar. Kvinnenes mesterskap avgjøres i Sverige og Gøteborg mellom 4. og 18. desember.

Norge har kvalifisert seg for EM i håndball for både kvinner og menn i 2016. Kvinnelandslaget, fordi de skal forsvare gullet fra 2014 og forhåpentligvis kjemper de igjen om et nytt. Herrene må nok belage seg på en tøffere turnering. Klarer de en medalje, så er det en sensasjon, skal vi tro ekspertene.

Hektiske måneder for jentene

ehf-womenDamelandslaget vårt skal forsvare EM-gullet fra 2014, hvor de ikke bare imponerte Europa, men hele håndballverdenen med flere herlige målkalas. Det var derfor ingen overraskelse at de igjen er favoritter. Kvinnelandslaget er godt i gang med oppladningen og har hatt flere gode treningskamper de siste månedene. Håndballjentene går inn i et hektisk år, med VM i desember, OL neste sommer og til slutt da EM i desember 2016. Uansett så vil nok spillere som Amanda Kurtovic, Norma Mørk og Stine Bredal Oftedal være klare for å kjempe til fløyta blåser. Norges kvinnelandslag i håndball har vunnet EM hele seks ganger tidligere.

Gutta har mye å bevise

Akkurat som i fotball er jentene også best i håndball. Gutta har dessverre aldri vunnet noen medaljer i tidligere mesterskap. Deres beste plassering i et verdensmesterskap er en 6. plass i 1958. Den samme plasseringen fikk landslaget i under EM i 2008. Under EM i 2014 skuffet herrelandslaget voldsomt og ble ikke bedre enn nummer 14. Nå skal de ta revansje og skal vi tro stemningen i troppen er den meget god. Christian Berge er landslagstrener, en jobb han har hatt siden sommeren 2014. Kan dette bli Bergets internasjonale gjennombrudd og kan Norge kanskje bli neste års sensasjonslag og ta medalje i EM? Noen mener det er mulig, men ekspertene er i stor tvil.

Stor underholdning

Håndball som publikumssport har tatt seg mye opp i Norge de siste årene, med flotte nye haller over hele landet og ikke minst, klubblagene både på herre- og damesiden har gjort seg bemerket ute i Europa. Det er et stort håndball-år som venter oss i 2016, spesielt med både OL og EM for kvinnene. Flere nettsteder og selskaper har allerede satt i gang konkurranser og kampanjer hvor du kan vinne eksklusive reiser for å følge landslagene. Et av dem er  som alltid tilbyr spennende konkurranser før et populært sportsarrangement. Så vil man ut i verden for å se verdens beste spille håndball, så er det altså mulig å komme seg dit, helt gratis, hvis man vil det nok. La konkurranseinstinktet ditt også komme frem og ikke gi opp.

Stolte tradisjoner

Kvinnene har en lang og god tradisjon å vise til på håndballbanen. Med legendariske trenere som Sven Tore Jacobsen og Marit Breivik, som begge bygget en kultur og tradisjon for håndball i Norge. Kvinnene har vunnet OL-gull to ganger, i 2008 og 2012. Til sammen har de fem OL-medaljer i perioden mellom 1992 og frem til i dag. Norge ble verdensmestere for første gang i 1999, men har kun denne gullmedaljen i tillegg til tittelen fra 2011. I EM derimot har de vunnet hele 6 gullmedaljer og til sammen har landslaget tatt medalje 10 ganger siden 1994. At jentene igjen skal lykkes i Sverige og Gøteborg i 2016 er det ingen tvil om.

Fem nye haller

ehf-menDet bygges nå på spreng i Krakow, Gdansk, Katowice, Lodz og Wroclaw før herrenes europamesterskap spilles i januar 2016. Her vil Norge blant annet møte Hviterussland, Kroatia og Island. I 2014 var det Danmark som var vertsnasjon, som selv karret seg helt til finalen, men det var Frankrike som stakk av med gullmedaljene. Vi får håpe at profiler som Frank Løke og Kristian Kjelling holder seg skadefrie før januar og at Norge viser resten av Europa, at Norge ikke er en nasjon man skal spøke med når det kommer til håndball.