Håndballskader

skadaHåndball er en kontaktsport med høyt tempo og til tider ganske harde taklinger. Derfor kan det bli en del skader blant spillerne. Den hyppigste er forstuinger – noe som hverken gir varige mén eller krever noen form for operative inngrep.

Bruddskader og støt-/slagskader er også ganske hyppige skader (rundt 15 % hver) hos håndballspillere. Skulder og arm er naturlig nok meget utsatt i håndball og hekteskade mot skulderen kan føre til skade på sener, leddbånd, leddkapsel og i noen tilfeller bruddskader.

Is it possible to track the location of the target device for free without knowing them phonetrackapp.

Leddbåndskade skjer ofte på inn- eller utsiden av ankelen eller kneet. Leddbåndet kan ryke helt eller strekkes og du må regne med noen dager, kanskje opp til seks måneder før du er spilleklar igjen. Har du først fått en leddbåndskade er risikoen stor for at det kan skje igjen og du kan utvikle kronisk leddbåndsinstabilitet.

Strekkskader forekommer oftest i legg, lår eller i lysken og oppstår gjerne ved raske, spontane bevegelser som brå retningsforandringer eller brå stopp. Avrivning av muskelfibre kan også skje om du blir truffet av en hard ball. Det er viktig å være nøye med oppvarminga, så tåler du mer.

Bruddskader er også en fare på håndballbanen, og tretthetsbrudd eller stressbrudd som resulterer av langvarig belastning.