Landslagene i håndball 2015

Håndball er en populær idrett, og de norske landslagene spiller jevnlig kvalifiseringer til internasjonale turneringer. Det norske kvinnelandslaget har generelt gjort det bedre enn herrelandslaget gjennom årene. Den tidligere treneren Marit Breivik oppnådde gode resultater. Dagens trener, Thorir Hergeirsson, var assistenttrener fra 2001 til 2009, da han overtok trenerjobben.

Kvinnelandslaget

norwayHergeirsson har klart å få laget til mange mesterskap, og under hans ledelse har kvinnelandslaget vunnet bronse i VM 2009, gull i EM 2010, gull i VM i 2011, gull i OL i 2012, sølv i EM 2012 og gull i EM 2014. Nå er kvinnelandslaget kvalifisert for OL i 2016, og mange har store forventninger til dem der. Før den tid skal laget spille VM i desember 2015. Blant de store stjernene som er tatt ut til VM finner vi Heidi Løke, Nora Mørk, Pernille Wibe, Camilla Herrem, Linn Jørum Sulland og Mata Tomac. Den største overraskelsen under uttaket, var at Katrine Lunde ble vraket som målvakt. I stedet er det Kari Aalvik Grimsbø og Silje Solberg som skal stå i mål under Norges kamper. En av de unge stjernene som får sjansen til å spille, er Stine Skogrand.

Herrelandslaget

handboll1Herrelandslaget blir trent av Christian Berge. De kan ikke vise til like mange meritter som kvinnene, og har ikke tatt noen medaljer i OL, VM eller EM. Det er usikkert hvorfor, men kanskje ting bedrer seg. Laget har i hvert fall vært flinke til å kvalifisere seg til EM og VM, og medaljene kommer nok med tiden. Herrelandslaget har spilt Golden League i 2015, der de møtte Island, Danmark og Frankrike. Norge vant over Frankrike, men tapte mot de to andre lagene. En av de norske spillerne som gjorde seg bemerket, var Magnus Jøndal. Herrelandslagets neste mål er EM i Polen. Det starter i januar 2016. Magnus Jøndal blir nok en av spillerne som blir tatt ut til EM-troppen, selv om uttaket ikke er gjort ennå. Det norske herrelandslaget har mange gode spillere, og flere av dem spiller i utlandet, men kanskje landslaget trenger enda flere spillere med erfaring fra utlandet.

Sats penger på håndball

Håndball er en av mange idretter man kan satse penger på hos bettingsidene på nettet. Det er nok spesielt det norske kvinnelandslaget som får gode odds, og kanskje det blir ekstra morsomt å heie på dem når man satser penger på kampene. Man kan også lære mye om sporten ved å følge med på ulike bettingsider. Finn lister og annen relevant informasjon hos .

I tillegg til seniorlandslagene, har Norge også aldersbaserte juniorlandslag både for gutter og jenter. Disse lagene spiller også i ulike mesterskap, og sikrer god rekruttering til seniorlandslagene. Det trenger lagene for å hevde seg i mesterskap i framtiden.