Norske favoritter

Norge har mange, mange favoritter å vise til, men enkelte ting skiller seg fra mengden. Det finnes nemlig en god del som vi rett og slett ikke vil leve uten, Nedenfor følger en veldig forkortet liste over de største favorittene som råder i Norges land.

1. Fotball

Dette forklarer seg selv, egentlig. Det er verdens mest populære sport, og vi elsker å spille fotball like mye som vi elsker å tippe på fotball. Engelsk fotball er det mest populære å følge med på her i Norge, men også norsk fotball har skyhøye tilskuertall å vise til. Det norske herrelandslaget har dessverre aldri gjort det noe særlig godt (bortsett fra Bronselaget), men kvinnelandslaget har vunnet både EM og VM, samt fått ett OL-gull i fotball.

2. Håndball

handboll2De fleste nordmenn har prøvd seg på en håndballklubb en eller annen gang. Mange vil kanskje ikke si det nå, men  i Norge og utallige unge menn og kvinner går på nesten daglige treninger for å kunne konkurrere nasjonalt (og internasjonalt). Det norske landslaget i håndball har alltid vært blant verdenstoppen, selv om kvinnene på nytt gjør det bedre enn herrelandslaget. Håndball er populært i Norge av flere grunner, men den viktigste er tilgjengeligheten. Banene er små, og må bygges innendørs – dermed kan man trene håndball året rundt, selv når det er minusgrader og flere meter snø utendørs.

3. Nettspill

Når spilleautomatene ble fjernet i 2007, hoppet nordmenn over til online casinoer der utallige varianter lenge har vært tilgjengelige. Forbudet ble ledd av. For nordmenn er veldig glade i spilleautomater, og vi samlet oss gjerne i hopetall rundt «spyttende» maskiner i diverse kiosker eller bensinstasjoner. Nå finner man flere av de norske klassikerne online, for eksempel norskproduserte Teslagrad, Fun Run og ikke minst den gode, gamle kioskautomaten Jackpot 6000. Altså kan du kjenne nostalgien fra gamle dager og vinne penger fra komforten av din egen stue – mye bedre enn den stinkende atmosfæren i spillehallene.

4. Konsollspill

PlayStation-4Like bak nettspillene kommer konsollspillene. Nordmenn elsker å spille. De som er over 18 foretrekker selvsagt å spille om penger på tematiske spilleautomater, men den yngre generasjonen holder seg til Playstation 4 og andre populære spillkonsoller. Med moderne teknologi kan man kjøpe en rekke tillegg til konsollen, for eksempel komplette bilseter slik at man virkelig føler hver sving når man spiller et bilspill. Igjen har konsollspill, akkurat som nettspill, blitt til ordentlige norske favoritter på grunn av været. Vi elsker underholdning man kan gjøre innendørs.

5. Brettspill og bordspill

Når det er lørdag og familien skal kose seg, er brettspill en storfavoritt her i Norge. Brettspill er en del av vår kultur, og de fleste familier har flere dusin med ulike brettspill liggende på hylla. Brett- og bordspill bringer familien sammen, skaper hygge og en positiv atmosfære. Spesielt er det kos å spille brettspill med familien mens man er på hytta, et sted langt borte, på toppen av fjellet, med en peis gående og en Grandiosa (eller to) på vei inn i stekeovnen.